Sjundeå

Vad?

Sjundeå är en landsbygdsidyllisk kommun intill havet i Nyland. Sjundeå erbjuder en naturnära och trygg boendemiljö och därför är kommunen särskilt populär bland barnfamiljer. Sjundeå har för tillfället ca 6200 invånare och invånarantalet fortsätter öka.

Hurdant?

Landskapet i Sjundeå består av otaliga åar och sjöar, soliga havsstränder, öppna åkerlandskap och kuperade dalar. Sjundeås varumärken är de vackra kulturlandskapen, de historiska sevärdheterna och kommunens tvåspråkighet. All service är även tillgänglig på svenska.

Varför?

Sjundeå erbjuder sina invånare kvalitativa nyckeltjänster, utmärkta förutsättningar för olika fritidsintressen samt otaliga alternativ att fördriva tiden på. Sjundeås nya bildnings- och välfärdscampus är under planering. Det nyaste tillägget för att stöda fritidsverksamheter är allaktivitetshallen Fennia Arenan som uppfyller standarderna för internationella handbolls-, futsal- och innebandymatcher.

Var?

Sjundeå ligger närmare än du tror! Sjundeå hör nuförtiden till HRT så det är lätt att ta sig till och från Sjundeå med tåg. Med bil tar du dig från Sjundeå till Helsingfors på 45 minuter och exempelvis köpcentret Iso Omena ligger endast en halv timme ifrån.